Belangrijke regels

Vuurwerk verkoop
In Nederland is de verkoop van vuurwerk aan zeer strenge regels gebonden in verband met de veiligheid. Dat is maar goed ook, want zonder regels zouden er gevaarlijke situaties ontstaan. Op gevaarlijk situaties zit niemand te wachten, dus houd je aan de regels, dan blijft vuurwerk voor iedereen een feest!  De Stunthal is een professioneel verkooppunt en voldoet aan alle regels. Jaarlijks vinden er diverse controles plaats door zowel gemeente als brandweer.

Wanneer begint de vuurwerk verkoop?
In Nederland mag pas op de laatste drie dagen van het jaar vuurwerk worden verkocht. Deze regel is bedoeld om overlast tot een minimum te beperken. Vanaf begin december is vuurwerk te bestellen in de voorverkoop. Wie slim is wacht niet tot de laatste dagen met vuurwerk bestellen! De laatste dagen van het jaar is het namelijk druk en is er en kans dat een bepaalde artikelen is uitverkocht. Door tijdig te bestellen kan een teleurstelling worden voorkomen. Bovendien geldt er een korting voor klanten die van te voren bestellen, dus meer vuurwerk voor je geld!  Bestel je in de voorverkoop dan kan je bestelling tijdens de verkoopdagen op het afgesproken tijdstip afgehaald worden. Contoleer in de winkel nog wel even de artikelen die je hebt ontvangen gezien reclameren na het verlaten van de winkel niet meer mogelijk is. Redenen genoeg om niet tot het laatste moment te wachten met het bestellen van vuurwerk!

Belangrijke regels omtrent de vuurwerk verkoop
Zoals gezegd gelden er strenge regels. De politie ziet er op toe dat deze regels worden nageleefd. Zorg dus dat je op de hoogte bent van deze regels om boetes (of erger) te voorkomen. De belangrijkste regels zijn:

De verkoop van vuurwerk is alleen toegestaan op 29, 30 en 31 december (als één van deze dagen op een zondag valt is ook 28 december een legale verkoopdag)

Per persoon mag er maximaal 25 kg vuurwerk worden verkocht, koop je meer dan deze 25 kg, dan moet er een tweede koper meegaan

Er mag geen vuurwerk verkocht worden aan personen onder de 16, iedere koper dient  zich te kunnen legitimeren

Vuurwerk uit het buitenland is illegaal, je mag het niet bezitten, afsteken of verkopen

Vuurwerk dat voor oudjaarsdag wordt aangeschaft, moet gelijk meegenomen worden naar huis

Vuurwerk mag alleen afgestoken worden op 31 december van 18:00 tot 1 januari 2:00